• utställning
  • 13 okt kl 09:00
  • Katrineholm

Åsa Cederqvist – En sorts Metabolism

Konstnären Åsa Cederqvist är intresserad av vad som händer när vi töjer på en form, drar ut på den och omvandlar den till något nytt. Vi människor vet så mycket, men vi får ingen undervisning om vad som faktiskt finns mellan det rationella och det emotionella. Det du känner kanske inte är rationellt, men din känsla är ju riktig. Eller?

Åsa Cederqvist har de senaste åren utforskat lek, tillit och vardagens magi. Utställningen En sorts Metabolism bildar en slags allegorisk berättelse om hur det är att möta olika material och former. Former som vill få dig som betraktare att känna och tänka.

Åsa Cederqvist presenterar i Katrineholms konsthall nya skulpturer och fotografier som tillsammans leker med vår vardag, men även med våra sinnen och begreppsvärld. Hon har tidigare ställt ut på Norrköpings Konstmuseum i Norrköping, Österängens konsthall i Jönköping, på Wetterling Gallery i Stockholm samt i flertalet utställningar internationellt. Nästa år kommer Åsa Cederqvists dokumentärfiktion Mama Dada Gaga ha premiär. Åsa Cederqvist är även lektor i konst och undervisar på Textilprogrammet på Konstfack.

Utställningen pågår 13 okt ~ 17 nov 2018

NÄR
lördag 13 oktober
kl. 09 -19
VAR

Katrineholms konsthall, Djulögatan 27

ÅLDER

Alla

SE HELA PROGRAMMET