• utställning
  • 24 okt kl 10:00
  • Nyköping

Butiken för omöjliga saker

Ett second land som inspirerar till berättande. Gör det vardagliga fantastiskt och det fantastiska vardagligt!

24 okt-23 nov på utställningstorget, Sörmlands museum

Konstnären och ordlaren Magnus Lönn har tillsammans med Carina Bodelson Lönn skapat utställningen ”Butiken för omöjliga saker”. Här finns allt möjligt som är omöjligt att köpa. Däremot kan du undersöka samtliga varor i det synnerligen breda sortimentet. Här finnes från Uppsjö en mängd förvandlade vardagsting som nu kan användas på de mest oväntade sätt. Ibland helt synliga dagbägare! Ibland osynliga nuheter. Ordbollar som studsar dej till en annan syn på ”verkligleken”.

Utställningen experimenterar med både ord och med de mest vardagliga föremål som får helt nya uttryck och betydelser. Utställningen vill ge bort idéer, tankar och lust. Inspirera till eget berättande och starta samtal om filosofiska frågor med barn. Vad är verkligt värdefullt? Finns det ”saker” man kan få av varandra som inte syns? Vad är viktigast att äga? Hur får jag min egen fantasi att rulla ut sig på en oändligt grönrolig äng?

Magnus Lönn har varit verksam som dramatiker och scenograf och har producerat flera utställningar på temat bokstav, bild och ord. Han har också gett ut boken ”Fantastikboken. Lekstäver och orddjur för undrier”.

NÄR
lördag 24 oktober
kl. 10 -17
VAR

Sörmlands museum, Nyköping

ÅLDER

Alla

SE HELA PROGRAMMET