Oxelöskolan
  • workshop
  • 03 nov kl 11:00
  • Oxelösund

Krafterna från de fyra elementen

Vi kommer “måla med saxen” (som den franske konstnären Henri Matisse brukade säga) och inspireras av tarot, de fyra elementen och cool collagekonst! Barn och vuxna får tillsammans skapa egna konstkort. Workshopledare är Adam Wallenberg, konstnär, filosof och konstpedagog.
———-
I Oxelösund blir det både workshops och utställningar på temat Guld och magi. Under läsåret 2021/2022 har Oxelöskolan inspirerats av nya konstverk i skolan av konstnärerna Wiklund/Wiklund. De har utforskat det som kallas för alkemi, en gammal vetenskap som ville förvandla metall till guld. Eleverna har skapat ljudspår för meditation som ni kan lyssna på i S:t Botvids kyrka. De har även börjat skapa ett kortspel som vi behöver er hjälp för att göra färdigt! Kortspelet handlar om vad som ger oss kraften att hitta guldet i livet och är inspirerat av de fyra elementen. Kom gärna med och bidra till utställningen på Koordinaten – rita eller skapa collage, lämna dina filosofiska frågor eller inspireras av alkemins magiska krafter!

Oxelöskolans utställning i S:t Botvids kyrka är öppen 24/10-13/11 samt den interaktiva utställningen på Koordinaten 31/10-13/11.

Tid
torsdag 3 november
kl. 11 -12:30
Plats

Koordinaten, Oxelösund

Ålder

8-12 år

Arrangörer

Sörmlands museum, Oxelösunds kommun och Koordinaten

SE HELA PROGRAMMET