Oxelöskolan
  • workshop
  • 03 nov kl 14:00
  • Oxelösund

Var är det riktiga guldet?

Vi kommer ”vaska guld” i form av att skapa egna collage och ha filosofiska samtal. Vad är egentligen det riktiga guldet i livet? Alkemisterna brukade söka efter det både inom sig själva och i världen. Kanske hittar vi det riktiga guldet? Workshopledare är Adam Wallenberg, konstnär, filosof och konstpedagog.
—–
I Oxelösund blir det både workshops och utställningar på temat Guld och magi. Under läsåret 2021/2022 har Oxelöskolan inspirerats av nya konstverk i skolan av konstnärerna Wiklund/Wiklund. De har utforskat det som kallas för alkemi, en gammal vetenskap som ville förvandla metall till guld. Eleverna har skapat ljudspår för meditation som ni kan lyssna på i S:t Botvids kyrka. De har även börjat skapa ett kortspel som vi behöver er hjälp för att göra färdigt! Kortspelet handlar om vad som ger oss kraften att hitta guldet i livet och är inspirerat av de fyra elementen. Kom gärna med och bidra till utställningen på Koordinaten – rita eller skapa collage, lämna dina filosofiska frågor eller inspireras av alkemins magiska krafter!

Oxelöskolans utställning i S:t Botvids kyrka är öppen 24/10-13/11 samt den interaktiva utställningen på Koordinaten 31/10-13/11.

Workshop för ålder 8-12 år: Krafterna från de fyra elementen

 

Tid
torsdag 3 november
kl. 14 -16
Plats

Koordinaten, Oxelösund

Ålder

13-17 år

Arrangörer

Sörmlands museum, Oxelösunds kommun och Koordinaten

SE HELA PROGRAMMET